Mobile Showrooms: Veelzijdigheid op zijn best

Het jaar loopt snel ten einde, en de vraag naar Mobile Showrooms blijft groeien.

De aantrekkingskracht van retail showrooms trekt merken al aan zolang er producten zijn om te verkopen. Showrooms stellen klanten in staat om producten op een meer meeslepende manier te verkennen en kunnen bijdragen tot een betere klantenbinding. Mobiele showrooms kunnen worden gebruikt om evenementen te organiseren, nieuwe producten te lanceren en de zichtbaarheid van het merk te vergroten.

Door producten fysiek te zien, aan te raken en te ervaren voordat ze worden gekocht, zijn klanten meer tevreden. Klanten krijgen een beter inzicht in de kenmerken, de kwaliteit en het nut van het product. Ze krijgen ook een beter idee van de waarden en de missie van het merk en wat het uniek maakt. Dit helpt vertrouwen te scheppen in het product en het merk. Deze persoonlijke interactie vergroot niet alleen de kans op een verkoop, maar helpt ook om vertrouwen en loyaliteit tussen klanten en merken op te bouwen.

Mobiele marketing helpt de kloof tussen fysieke en digitale ervaringen te overbruggen door klanten in staat te stellen met producten te interageren in een fysieke omgeving. Door klanten bijvoorbeeld een virtual reality-ervaring in de showroom te bieden, kunnen bedrijven de betrokkenheid vergroten en een meer meeslepende ervaring voor klanten creëren. Dit helpt een sterke band op te bouwen tussen de klant en het merk, wat leidt tot een hogere klanttevredenheid en loyaliteit.

EventRent’s expertise en uitgebreide kennis van deze brandingtechnieken helpen uw merk om een Mobile Showroom op maat te creëren! Door te kiezen waar, wanneer en hoe uw tour of activatie wordt uitgevoerd, hebt u volledige controle over uw merkervaring. Plaats uw showroom bijvoorbeeld op een openbaar plein waar uw doelgroep zich bevindt, of ga rechtstreeks naar de klanten of prospects die u zoekt.

Wat het genereren van leads betreft, kunt u zo voorrang geven aan kwaliteit boven kwantiteit. Bovendien kunt u zonder concurrenten of afleiding meer tijd met uw klanten doorbrengen dan op een gewone beurs. Dankzij deze strategie kunt u ook minder tijd en geld besteden aan marketingactiviteiten zoals reclame, die duurder kunnen zijn dan aanwezigheid op een openbaar plein. Het geeft u ook meer flexibiliteit omdat u kunt kiezen waar en wanneer u komt en u hoeft niet te betalen voor een stand of een locatie. Bovendien kunt u uw pitch aanpassen en u richten op wat uw klanten belangrijk vinden.

U vraagt zich misschien af waarom mobiele showrooms zo voordelig zijn? Ze zijn kosteneffectief en handig omdat ze overal en altijd kunnen worden gebruikt. Ze zijn ook gemakkelijk te vervoeren, op te zetten en af te breken, zodat u ze snel en gemakkelijk kunt verplaatsen naar verschillende locaties. Bovendien bieden ze de mogelijkheid om potentiële klanten op een unieke en interactieve manier te benaderen, wat de naamsbekendheid en de verkoop kan vergroten.

Maar wilt u toch met Mobile Showrooms op beurzen verschijnen?

De grandeur en aantrekkingskracht van de Mobile Showrooms op conferenties en beurzen zijn een geweldige manier om uw producten en diensten te laten opvallen. Naast het demonstreren van uw producten bieden ze ook opslagruimte wanneer ze niet in gebruik zijn. In de meeste gevallen wordt een speciaal gebouwde beursstand slechts één keer gebruikt, wat gepaard gaat met niet-duurzame en dure verzending, opslag, materiaal en afhandeling voor een evenement dat slechts drie dagen duurt. Een roadshow interieur wordt duurzaam ontworpen en vervaardigd en kan de hele roadshow worden gebruikt, wat betekent dat u uw ecologische voetafdruk verkleint en kosten bespaart.

Met onze lange termijn partner Huawei, hebben we meerdere volledig gemerkte showrooms gecreëerd die hen in staat stellen om in contact te komen met bedrijven buiten beurzen om. Hierdoor kan hun publiek hun nieuwste innovaties uit eerste hand ervaren en bepalen hoe additieve toepassingen hun organisatie ten goede kunnen komen. Hierdoor kan Huawei in contact blijven met potentiële klanten en tegelijkertijd voldoen aan alle richtlijnen voor de volksgezondheid. Door een veilige en comfortabele omgeving te creëren, kunnen klanten hun producten verkennen, vragen stellen en een indruk krijgen van hoe hun oplossingen hun producten en diensten ten goede kunnen komen.

De Huawei roadshow is een uitstekend voorbeeld van de combinatie van grootschalige Mobile Showrooms met kleinschaligere units zoals onze Expandable en ExpoBoxx. We maakten deze speciaal ontworpen showrooms om hun nieuwe groene initiatieven en nieuwste 5G MPN netwerken te tonen aan Huawei’s klanten in heel Europa. Op elk voertuig werden gepersonaliseerde displays, graphics, bewegwijzering op het dak, verzonken monitoren, zonnepanelen en aangepaste verlichting geïnstalleerd. Voor een eerste ervaring konden klanten alle live demo’s oefenen en uitproberen. Na slechts twee maanden bouwtijd ging de vloot van 7 voertuigen het hele jaar door de weg op!

In de loop van het jaar maakten de mobiele showrooms gezamenlijk meer dan 300 stops in steden in heel Europa en daarbuiten, waaronder het MWC Barcelona, The Luxembourg 2022 Arch Summit, partnerorganisaties, geselecteerde evenementen, conventies, stadions en openbare pleinen. Deze units bieden een flexibele en economisch haalbare oplossing voor evenementen, waardoor ze ideaal zijn voor elk grootschalig evenement. Ze kunnen snel worden opgezet en afgebroken, waardoor ze gemakkelijk van de ene naar de andere locatie kunnen worden verplaatst. Hierdoor kunnen ze meer mensen op meer plaatsen bereiken, met als extra bonus een grotere zichtbaarheid door hun unieke ontwerp.

Ga vandaag nog op pad met uw eigen op maat gemaakte Mobile Showroom! Neem contact op met info@eventrent.nl voor meer informatie.