Shimano InfoWheels: Een epische roadshow die de marketing van e-bikes herdefinieert

Shimano revolutioneert zijn marketingstrategie met een epische roadshowervaring die bekend staat als de Shimano InfoWheels.

Met deze volledig uitgeruste demonstratiewagen kunnen ze op locatie trainingen en informatie geven over hun e-bike systemen. Met de missie om actief in contact te komen met hun dealers, begint Shimano aan een reis door Nederland en België om gespecialiseerde handelslocaties te bezoeken.

Shimano InfoWheels set up and ready for the first kick-off event!

Onlangs organiseerden Shimano en KOGA een persevenement in hun Experience Center in Valkenburg, waar de indrukwekkende, op maat ontworpen InfoWheels hun debuut maakten. Dit opmerkelijke voertuig diende als startpunt voor een fietstocht in Valkenburg en omgeving, genereerde opwinding en toonde Shimano’s toewijding aan innovatie.

De Shimano InfoWheels dient als promotiemiddel voor hun e-bike systemen en biedt tegelijkertijd toegevoegde waarde aan hun OEM-partners die elektrische fietsen met Shimano-aandrijvingen assembleren. Hun doel is om tegen eind september 180 dealers te bezoeken en ervoor te zorgen dat het winkelpersoneel een uitgebreide training krijgt over de voordelen van hun systemen en de filosofie erachter.

Shimano erkent het belang van goed geïnformeerd winkelpersoneel en streeft ernaar om de kenniskloof op de winkelvloer te overbruggen door het aanbieden van compacte trainingssessies van 45 minuten tijdens hun bezoeken. Deze sessies richten zich op belangrijke punten met betrekking tot Shimano e-bike systemen, gevolgd door testritten op de geleverde fietsen. Deze praktijkgerichte aanpak stelt het personeel in staat om de kwaliteit en prestaties uit eerste hand te ervaren, waardoor hun vermogen om effectief Shimano e-bike systemen aan klanten te verkopen wordt vergroot.

Naast dealerbezoeken kan Shimano de InfoWheels gebruiken op lokale dealerevenementen, waarbij ondersteuning en voorlichting wordt geboden aan zowel dealers als consumenten. Deze samenwerking met verschillende fietsmerken, Dynamo Retail Group en hun eigen dealers zorgt voor een uitgebreid bereik in de Benelux.

Door met de Shimano InfoWheels op pad te gaan, wil het bedrijf een uitzonderlijke ondersteuning bieden aan hun dealers en hen voorzien van kennis en middelen om de wederverkoop van Shimano e-bikesystemen te verbeteren. Dit innovatieve roadshow initiatief versterkt niet alleen de relatie met dealers, maar toont ook hun toewijding aan klanttevredenheid en de vooruitgang van e-bike technologie.

Met de Shimano InfoWheels revolutioneert Shimano hun marketingstrategie door hun expertise rechtstreeks naar de mensen te brengen, net als de iconische “Veronica komt naar je toe deze zomer” campagne. Deze boeiende roadshow-ervaring is een bewijs van Shimano’s toewijding aan de fietsgemeenschap en hun voortdurende inspanningen om hun partners en klanten te ontwikkelen en te ondersteunen.