Waarom een roadshow uw marketing- en verkoopstrategie ten goede komt

Het opnemen van een roadshow in uw verkoop- en marketingcampagnes biedt enorme voordelen, vooral na zo’n lange periode zonder de diepe emotionele banden van face-to-face-interacties.

Roadshows kunnen veel milieuvriendelijker zijn dan de standaard beursstand of het grote beurscentrum. Bovendien besparen bedrijven die gebruik maken van een roadshowvoertuig aanzienlijk op hun CO2-voetafdruk door minder reizen omdat de roadshow rechtstreeks naar uw doelgroep reist. Hierdoor streven wij ernaar het meest innovatieve en vooruitstrevende roadshowmarketingbureau in de branche te zijn als het gaat om duurzaamheid. Bekijk ons witboek over onze plannen voor een duurzamere toekomst -> EventRent Cares About The Environment.

Bovendien passen roadshows perfect in de groeiende trend van hybride evenementen. Veel van onze klanten, zoals Hyundai, ontdekten dat ze door online en live eventmarketing te combineren meer mensen konden bereiken. Met onze slimme budgetoplossing, The Expandable, konden de gasten van Hyundai de nieuwste prestatie van de IONIQ 5 uit de eerste hand zien, online en persoonlijk.

Op basis van ons onderzoek en onze reeks succesvolle evenementen hebben we vijf manieren uitgewerkt waarop een roadshow perfect zou passen in uw marketing- en verkoopcampagne.

Marketing Pop-Up ervaring

Een geweldige manier om de aandacht op uw merk te vestigen, is uw publiek uit hun dagelijkse beleving te verrassen door op onverwachte locatie-hotspots te arriveren en zich in het stadscentrum te vestigen. Dit geeft u de kans om een gedenkwaardige ervaring te bieden aan klanten die niet gewend zijn aan de levendigheid van roadshowtours in grote steden. Hoe meer locaties u bezoekt en hoe meer prospects u verwelkomt op uw roadshow, hoe meer prospects u verwelkomt bij uw merk – het creëren van de ultieme band. Onze klant Huawei kon tijdens de pandemie nog steeds een veilige omgeving hosten, met innovatieve VR- en AI-technologie, ter promotie van 5G. Klinkt dit niet als de perfecte reden om uw horizon te verbreden en te gaan waar uw klanten zijn – niet waar u wilt dat ze zijn?

Laat uw product zien

Plaats uw product in het middelpunt van uw ervaring om opwinding en anticipatie te produceren. Een roadshow biedt u het ideale middel om zowel bestaande klanten als nieuwe prospects te bereiken. Er is veel ruimte voor uw bedrijf om te profiteren van lokale publiciteit en een constante aanvoer van sociale media-activiteit door bezoeken ter plaatse strategisch af te stemmen op lanceringsdata in verschillende regio’s. Roadshows vormen ook de perfecte omgeving voor training en opleiding van werknemers. Onze ervaring met productlanceringen omvat B2B, B2C en interne campagnes in sectoren variërend van medische technologie tot consumentenproducten.

Verkooptraining

Het nut van roadshows voor verkooptraining is aangetoond door onze jarenlange en vertrouwde klant Eaton. Bij EventRent zijn er geen grenzen. En dat betekent dat we onze klanten over de hele wereld meenemen. Zo zijn we met Eaton naar Dubai gereisd en hebben we de InfoVan #06 gebruikt om hun nieuwste energiebesparende tools en diensten te tonen om hun collega’s te helpen hun elektrische, hydraulische en mechanische bronnen efficiënter, economischer, veiliger en duurzamer te gebruiken. Roadshows zijn het ideale alternatief als uw trainingscentrum wordt gerenoveerd of als de pandemie u met een uitgebreide wachtlijst van werknemers heeft opgezadeld die een goede face-to-face training willen.

Live productdemonstratie

Live productdemo’s blijken tot 80% van de aankoopkeuzes te beïnvloeden, waarbij 98% zich meer gemotiveerd voelt om te kopen na het bijwonen van een activatie. Niets kan u overtuigen van het nut van productdemo’s als statistieken als deze dat niet doen. Productdemo’s kunnen de sleutel zijn tot het ontsluiten van hoogwaardige orders in B2B verkoop, zoals onze klant Huawei, die onze Mobile Showroom gebruikt om hun nieuwste innovaties sinds 2017 elk jaar te tonen. Met een roadshow kunt u de omgeving beheren en moeilijk bereikbare doelgroepen aanspreken. De mogelijkheid tot herroutering voegt een beschermingslaag toe als een specifieke evenementenlocatie niet doorgaat.

Betrokkenheid van werknemers

Wanneer uw bedrijf geografisch verspreid is, zorgt een goed geplande roadshow ervoor dat alle werknemers dezelfde ervaring krijgen – zonder de dure kosten om iedereen op één locatie samen te brengen (hotels, vluchten en tijd weg van kantoor). Door de consistente uitvoering zal elk van uw werknemers zich even belangrijk en gerespecteerd voelen. Indien goed uitgevoerd, zijn employee engagement roadshows een fantastische manier om uw team samen te brengen en veel goodwill te creëren.

Om met succes een marketing roadshow te plannen, hebt u een overtuigend, origineel concept nodig. Wij kijken naar de doelen die u wilt bereiken en zetten die samen om in concrete projecten. Ons team van experts garandeert dat we de ideale opstelling voor uw marketing roadshow vinden, met een uitstekende ervaring als resultaat.

Neem contact op met sil@eventrent.nl om meer te ontdekken over hoe EventRent de beste roadshowoplossingen en de meest aanpasbare vloot roadshowunits biedt, samen met smart-budgetoplossingen die uw merk helpen de ultieme merkervaring te bieden.