De Mobiele Boetiek: Mode op straat

De waarde van roadshows wordt wereldwijd erkend.

En veel bedrijven, zoals de mode-industrie, hebben er veel baat bij. Vraag het maar aan onze klanten Scotch & Soda en SEZANE

Met onze op maat gemaakte “Scotch on Wheels” was EventRent verantwoordelijk voor de uitvoering van het ontwerp & de bouw van een boetiek op wielen. Van Amsterdam tot Londen, Florence, Milaan en Parijs reisde deze “Mobile Boutique” de hele Fashion Week door. Deze structuur werd ontworpen om gemakkelijk tussen de steden te kunnen worden vervoerd, maar toch opvallend en luxueus genoeg om de aandacht van de fashionista’s in elke stad te trekken. Het mediateam van Scotch & Soda zorgde ervoor dat de boetiek goed vertegenwoordigd was op Instagram en kon de aandacht trekken van lokale influencers om de roadshow te helpen verspreiden. Als resultaat was de roadshow een succes, met meer dan 3,7 miljoen Instagram views!

Potentiële kopers worden aangetrokken tot roadshows vanwege de opwinding en verbinding die ze genereren, waardoor je de toekomst van je merk en de richting ervan kunt promoten. En het organiseren van een fashion roadshow zal ongetwijfeld de vraag naar uw product vergroten en biedt een unieke kans om nieuwe markten te betreden en uw modemerk over de kaart te brengen.

Dit is ook een uitgelezen kans voor online retailers om een echte fysieke band met hun klanten op te bouwen. Mensen kunnen met elkaar communiceren op een manier die online onmogelijk is. En natuurlijk zal extra promotie via sociale media de truck ‘fysiek’ maken en een nog groter publiek aantrekken!

Dus waarom vertalen roadshows zich zo goed naar de retailomgeving?

Impact

Geen enkel ander voertuig maakt zo’n statement als een vrachtwagen, vooral wanneer deze volledig gebrandmerkt is en vol zit met creatieve retailelementen. Het valt niet te ontkennen dat mobiele “pop-up” winkels veel mensen trekken.

Persoonlijke ervaring

Het concept stelt merken in staat hun producten rechtstreeks naar de consument te brengen, met een meeslepende ervaring in een boeiende omgeving die de indruk wekt van een meer één-op-één exclusieve ervaring en de persoonlijke service biedt die het winkelend publiek verwacht.

Een mobiel billboard

Het gaat om meer dan alleen het evenement. Als mobiel billboard maakt u onderweg reclame voor uw producten en merk.

Direct contact

In plaats van te wachten tot klanten in uw winkel zijn of online iets bestellen, brengt u uw merk en producten rechtstreeks naar hen toe. Dit is een uitstekende gelegenheid om je merk dagelijks naar een nieuwe locatie te brengen.

(Pro tip: gebruik sociale media zodat shoppers je exacte locatie kunnen vinden)

Gemak

Het gemak van online winkelen is een van de vele verleidingen. Maar als u uw winkel mobiel maakt, brengt u het winkelen rechtstreeks naar de consument, waardoor mode handig is voor mensen met weinig tijd.